Generell information

Barn och Ungdomar

Att väcka barnens intresse för musik är inte svårt. Oftast kommer de självmant och vill börja spela ett instrument. Sedan gäller det att behålla deras intresse, att utveckla varje individs olika talanger, och framför allt att förmedla livsglädje genom musik.

Vi på Östermalms Musik & Kulturskola kompromissar inte på kvaliteten. Varje barns musikaliska intresse förvaltas på bästa möjliga sätt. Våra professionella lärare fångar upp barnens intresse och nyfikenhet, och lär barnen att bli musikälskare på ett pedagogiskt sätt. Skolans unika pianometodik, som uppmärksammats även internationellt, bidrar till att barnen lär sig glädjen att musicera på ett lekfullt sätt.

Vuxna

Känner du lusten att börja spela musik, men känner dig för gammal? Många upptäcker åter musiken och glädjen att musicera på äldre dagar. Kanske hade du inte tid när du var liten, kanske var du fullt upptagen av arbetet. Men nu har du tid över och vill göra någonting nytt? Eller kanske återuppta spelandet där du senast slutade? Hos oss är alla välkomna, från barn till pensionärer. Det enda vi kräver är att du har viljan att lära.
Vi har en vuxenkör på Johannes Petri skola i Nacka. Anmäl intresse via mail till vuxenkor@ostermalmsmk.se

Kösystem

Vi tillämpar inget kösystem. Hos oss kan man anmäla sig när som helst på terminen och vår avsikt är att varje ny elev skall få komma igång med sång- eller instrumentallektioner inom två veckor efter anmälan! Vi tillämpar dessutom ingen återanmälan utan vi har istället en uppsägningsrutin (f.n. 2 månaders uppsägningstid).