" /> Lärare « Östermalms Musik & Kulturskola

Lärare


Helena Algesten (Johannes Petri, Boo Folkeshus, Jarlaberg)

Helena är utbildad sångerska och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm samt Operastudio-67 vid Kulturama.
Hon har studerat ”Musik och rörelse med barn i förskoleåldern” samt ”Skapande dans” vid SMI i Stockholm.
Helena har deltagit i Master Classes med bl.a. Loa Falkman, Matti Hirvonen, Emma Kirkby och Elisabeth Söderström. Helena har gedigen arbetslivserfarenhet som solosångerska. Hon har varit sopran i Eric Ericsons kammarkör (1991-94) och Radiokören (1995-2001) med omfattande turnéverksamhet och skivinspelningar. Helena sjunger i Adolf Fredriks Vokalensemble med professor Anders Eby och ingår i Eric Ericsons kammarkörs vikariepool.

Helena är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan januari 2009.
 Musikalledare för barn och ungdomar (6- 15 år) vid À la Carte Teatern i Huddinge sedan 2001. Hon är flitigt anlitad som solist och körsångerska i olika konsertsammanhang.
Helena hon älskar havet, god mat och snälla människor.

Elin Alskog Berglund (Boo Folkets hus, Dieselverkstaden)

Elin är en serietecknare och illustratör född i Stockholm. Hon specialiserar sig på serier för ungdomar och har publicerat flera berättelser i mangastil, både som böcker, fanzin och webbserier. Hästserien Going Chrono är den mest kända, hittills finns tre böcker utgivna på svenska. De flesta av hennes serier är en blandning av äventyr, komedi och drama med inslag av “slice of life”. Hon älskar att prata om allt som har med serier att göra, från teckningsteknik till storymaking, och att dela med sig av sina kunskaper inom ämnet. Hon är även utbildad i animation, tryckteknik och grafisk design.

Se mer av hennes serier på Instagram @elincius eller besök hemsidan www.elinabsserier.se (ny hemsida under uppbyggnad)​


Diep Axelsson (Borgvalla, Boo Folkets hus, Danderyd, Lännersta)

Diep Axelsson född i Hanoi, Vietnam, har studerat piano klassikmusik vid musikgymnasiet och vid Konservatoriet i Hanoi. Hon har avlagt pianopedagog examen på Stockholms musik institut (SMI). Hon har studerat piano för Albena Zaharieva och Margareta Strömblad.
Diep har uppträtt som pianist i “Dergefors Kammar Duo” och givit många olika konserter runt om södra Sverige.
Hon arbetar som pianopedagog sedan 1999 och är aktiv konsertpianist.
Diep är specialist på nybörjare i piano.
Hon tycker ”det är extra sporrande att ta hand om och få utveckla nya elever och sedan vara en del i, samt följa deras musikaliska utveckling”.

(Diep ville bli pianist och har berättat för oss, att vägen till att få bli pianist var lång. Hennes mamma ville inte att hon skulle ha ett arbete, där det krävdes att hon skulle vara vacker. Hon var också fascinerad av att den bästa pianolärarinnan i staden var så vacker. Hennes väg till Sverige var genom kärleken…).

 
Alf Carlsson (Lännersta, Ebba Brahe) 

Mitt namn är Alf Carlsson och har spelat gitarr sedan 10 års ålder och studerat vid Skurups Folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Codarts, Hogeschool van den Kunsten i Rotterdam. Jag frilansar inom genrer som jazz,pop och rock. Gitarren är det bästa som hänt mig, och att få möjlighet att förmedla min kunskap genom undervisning hoppas jag tända gnistan hos andra såsom den en gång tändes hos mig!

Joel Danielsson (Sickla, Johannes Petri, Castello, Ektorp)

Joel kommer från Uppsala och är utbildad på kungliga musikhögskolan i Stockholm.  Under tiden efter sin examen har han hunnit jobba på många olika skolor och fått erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar. Utöver  sin roll som lärare frilansar han som musiker och spelar med flera olika band och projekt. Ett av hans mål med undervisningen är att hitta en balans mellan teori och praktik. Genom att förstå det man spelar ur ett musikteoretiskt perspektiv blir det enklare att vara kreativ och det går snabbare att utvecklas som musiker.


Mariam Dvali (Sickla, Johannes Petri, Vilan, Nacka strand)

Mariam Dvali är född i Tbilisi, Georgien. Alla i hennes mammas familj var musiker och hon började spela piano och sjunga tidigt. Mariam har studerat piano i Tbilisis särskilda musikskola för begåvade barn. Hon har en examen som pianopedagog och ackompanjatör från Tbilisis musikhögskola. Hon har arbetat som pianolärare sedan 1982. Mariam bor i Sverige sedan 15 år tillbaka. Innan hon flyttade till Sverige har hon bott i Moskva, Ryssland och Columbia SC, USA. Här i Sverige har hon studerat på Uppsala Universitet 2007-2009 : kördirigering för Stefan Parkman, solosång och piano för Susan Yondt och Iwa Sörenson, och kammarmusik för Stefan Karpe. I Sverige har Mariam spelat på många konserter som ackompanjatör och kammarmusiker och arbetat som musiklärare på grundskola och pianolärare på musikskola. Mariam älskar att undervisa elever i alla åldrar.


Malin Wester Fröst (Sickla, Vilan)
Malin Wester Fröst är musiklärare och sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, med ett stort intresse för hur sång och musik påverkar vår hälsa och välbefinnande. Att få hjälpa barn hitta en relation till musik och känna glädjen i att använda sin röst, som solist eller tillsammans med andra, ser hon som ett hedersuppdrag och har en stark övertygelse om att det ökar både fysiskt och psykiskt välbefinnande.
Malin är även verksam som sångerska och låtskrivare inom pop, soul, jazz och vis-genrerna och släppte 2009 sitt debutalbum Snöänglar med egen musik. Sedan hon började sjunga professionellt, vid 16-års ålder, har hon bl.a. anlitats som solist med olika coverband, jazzgrupper, storband, blås- och symfoniorkestrar, spelat musikal, arbetat med kultur i vården, gjort kyrkokonserter och körat åt artister som Robert Broberg och Little Mike.
Malin undervisar i sång vid Östermalms Musik och Kulturskola från höstterminen 2019. Hon har vid sidan av sången ett stort intresse för rörelsekonsten eurytmi som hon även studerar för sitt eget välbefinnande.


Lars Engström (Vilan, Johannes Petri, Sickla, Borgvalla)

Lars är från Ådalen och har studerat vid Framnäs Folkhögskola och tog examen vid Musikhögskolan i Piteå 2011. 
Lars har jobbat som gitarrlärare i Arvidsjaur, Luleå och Piteå kommun, samt varit ledare för olika kurser på Musikhögskolan i Piteå.
 Lars är gitarrlärare.


Johanna Halvardson (Ebba Brahe, Borgvalla)

Johanna är utbildad sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut samt utbildad musikalartist och dansare på Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm. Som pedagog har Johanna stor erfarenhet av att undervisa barn och vuxna både individuellt och i grupp. Att integrera konstformer ligger henne varmt om hjärtat och hon lägger  stor vikt vid att använda sig av kropp och rörelse i sin sångundervisning.

Som artist har Johanna bland annat medverkat i musikalerna West Side story, Flashdance och Evita samt körat/dansat bakom ett flertal av Sveriges mest folkkära artister.

Johan Jonsson (Castello, Lännersta, Sickla)

Sedan musikerexamen från Kungliga Musikhögskolan brinner Johan för främjandet av framförallt den akustiska musiken, men uppskattar också elever som vill skruva upp volymen. Professionellt har han verkat som lutenist och gitarrist tillsammans med barockorkestrar och körer, spelat folkmusik i Hälsingland och framfört klassisk musik för sologitarr i bland annat SR P2, gamla stans källarvalv och sittandes på ett bord i Luleå kommunfullmäktige. Johan är också verksam som kompositör, i huvudsak för symfoniorkester.

GuHe2014
Gustaf Henriksson (Rödabergsskolan)

År 2008 tog Gustaf Henriksson examen i klassiskt piano vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och professor Anders Kihlström. Sedan dess har Gustaf haft en mängd spännande uppdrag. Här följer några exempel; skrivit arrangemang (bl.a för artisten Marit Bergman), varit kapellmästare och musikalisk ledare för musikalen ”The Fantasticks” på Gröna Lunds Teater (vilken även sattes upp i Lakeland Florida under våren 2010), medverkat som musikalisk ledare i SVT:s nöjesprogram Skavlan under första säsongen, ackompanjerat Malena Ernman och Måns Zelmerlöw i Allsång på Skansen sommaren 2011 samt medverkat som pianist i SVT:s nöjesprogram Alla tiders hits hösten 2013.

ChHä
Christopher Hästbacka (Johannes Petri)

Christopher Hästbacka är utbildad i klassisk piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han har studerat för prof. Stefan Bojsten och vid Edsbergs för prof. Mats Widlund. Christopher har erhållit priser i ett flertal tävlingar. År 2012 gick han som enda skandinaviska tävlande till final i den internationella pianotävlingen Nordic Piano Competition och erhöll därefter fjärdepris. Vid den Svenska Steinwaytävlingen har han vunnit både första, andra och tredje pris. År 2014 medverkade han i Stockholm International Music Competition och vann första pris. Duo Hästbacka Persson som han har med saxofonisten Linn Persson, blev tillsammans med fyra andra ensembler utsedda till Ung och Lovande 2015 av Kammarmusikförbundet. I Januari 2016 erhöll Christopher delat andrapris i Sveriges största solisttävling Solistpriset 2016. Christopher är dessutom sedan många år mottagare av Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier. Både som kammarmusiker och solist har Christopher turnerat i Sverige och Europa. Han har framträtt med flera orkestrar däribland Sveriges Radios Symfoniorkester samt samarbetat med dirigenter som Jaime Martin och B Tommy Andersson.
www.christopherhastbacka.se

sonoko
Sonoko Kase (vik. på Rödabergsskolan)

(Ordförande SJMF, Rektor Östermalms Musik & Kulturskola, Fd. styrelseledamot i Svenska Pianopedagogförbundet)
Författare till Klang i Klaveret 1, 2, 3 (japansk version: Ongaku no tomo förlaget, svensk version: Eriks förlaget) samt ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget)
Den första japanskan som tog diplom vid Franz Liszt Musikhögskolan i Budapest. Lärare: Pàl Kadosa, Zoltan Kocsis, Andràs Schiff.
Har arrangerat olika seminarier och konserter både som pianist och pianopedagog sedan 1980.
Har representerat Sverige och deltagit på ISME-konferensen (International Society for Music Education) som pianopedagog vid Bergen 2002 och föreläste ”Gränslös pianoundervisning med en komplex metod”.

Släppte DVD-boken ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget) 2007.
Sedan dess har hon engagerat sig i svensk musikkultur och introducerande av musikterapi samt utbildning av svenska och japanska musiker.

KaKj
Karin Kjellgren (Lännersta)

Karin älskar att sjunga och har alltid sjungit. Hon började i Nacka musikklasser som 10-åring och har sedan dess fortsatt med sången som idag är hennes yrke. Karin har också ett stort intresse för teater och därför valde hon opera, där sång och teater kombineras på bästa sätt.

Karin är lyrisk sopran och utbildad på Operastudio 67 och vid Operahögskolan i Göteborg. Efter sin examen har Karin varit solist vid flera stora operahus och konserthus, som Göteborgsoperan, Konserthuset i Stockholm, Berwaldhallen och Dramaten. Karin är också ofta solist i sakrala verk som Mozarts requiem och Händels Messias. Karin sjöng nyligen Donna Annas parti i Mozart Don Giovanni, i regi av Elisabet Ljungar. Karin jobbar som sångerska, skådespelare, röstcoach och sångpedagog. Hon har haft privatelever sedan 2007 och är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan 2016.


Annette Leitz (Studio i Saltsjöbaden)

Ända sedan Annette som 16-åring hade sina första elever i tvärflöjt har hennes intresse för musikpedagogiken aldrig sinat. Hon älskar att undervisa allt från småttingar till pensionärer, att väcka intresset för musik, att se eleven utvecklas och upptäcka glädjen i musiken!

Annette är utbildad flöjtist och tvärflöjtspedagog vid musikhögskolan i Freiburg , Tyskland och har även examen som rytmikpedagog från samma högskola.
Under ett års tid var hon gäststudent på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, det var så hon kom till Sverige.
Annette undervisar även nybörjare i piano.

Förutom att undervisa har det alltid varit viktigt för henne att vara aktiv musiker. Hon är till exempel medlem i Stockholms Salongsensemble och har under åren hunnit  samla på sig stor erfarenhet som frilansmusiker.


Silja Levander (Kunskapsskolan i Saltsjöbaden, Vilans Skola)

Kommer från Åbo, Finland. Hon flyttade till Stockholm 2014 för att studera vid Kungliga Musikhögskolan för professor Staffan Scheja och tog en masterexamen i klassisk musik med piano som huvudämne i 2016. Under sina studier har Silja deltagit i flera master classes, bl.a. med Matti Raekallio, Severin von Eckardstein, Michael Roll och Emanuel Krasovsky. Silja har också blivit inbjuden till att spela på Stockholms pianofestival och erhållit stipendier från Finska Kulturfonden, Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare- orden.

Silja är en mångsysslare: hon har tidigare utbildat sig som pedagog, kostymör och designer. Nu strävar hon efter att blanda alla sina kunskaper i sitt arbete. Detta har lett till intressanta ovanliga pianokonserter med ett visuellt koncept: vilken klänning och bakgrundsbild passar bäst med en sonat av Beethoven? Silja har uppträtt i flera olika sammanhang som artist, antingen i egenskap av en solopianist (ensam eller som orkestersolist), medverkande i en ensemble, ackompanjatör eller till och med som keyboardist i ett garage-punkband.

“Man kan säga att jag är full av överraskningar.” säger hon.
www.siljalevander.com

 


Ulf Lindahl (vik. Rödabergsskolan)

Ulf har Solistdiplom, Musikpedagogisk examen och examen i orkesterdirigering från Malmö Musikhögskola. Han har även studerat högre pianistutbildning under 5 år i Paris, London och Wien. 
Han har turnerat enormt mycket som solist. Även som kammarmusiker i många Europeiska länder, samt i USA. Ulf har tillsammans med sin fru, som också är pianist, turnerat och turnerar, i fyrhändigt pianospel.
Han har spelat i Radio & TV-inspelningar i BBC, Franska-, Grekiska-, Isländska- och Sveriges Radio samt 4 Fonogram.
Ulf har varit pianist och kapellmästare på Malmö Stadsteater, Stockholms Parkteater och vid Nöjeshunden.
Ulfs familj har i 3-4 generationer bakåt, haft många musiksolister representerade i släkten. Ulf fick musiken i ”modersmjölken”.
 Han har varit Rektor för Norrtälje- och Stockholms kulturskolor i åtta år.
 Ulf brinner även för kvalitetsutveckling och har ett uppdrag som s.k. kvalitetsgranskare. Där är hans roll att observera och sedan dokumentera och redovisa kvalitetsrapporter. Detta omfattar alla Kulturskolor för ”Våga Visa”.
  Ulf Lindahl är skolans Biträdande Rektor.
 Ulfs ledord är ” Pianots tangenter är svarta och vita, vart vi än kommer, olika länder eller kulturer det spelar ingen roll”.


Nadia Marshalka (Ektorp, Fjädern Jarlaberg, Lännersta, Sickla, Östermalmsskolan)
Nadia Marshalka är född i Grodno,  Vitryssland. Hon är utbildad i  klassiskt piano och sång vid Musikgymnasiet och Musikpedagogiska Universitet i Minsk, har examen som pianopedagog, ackompanjatör och sånglärare. Sedan 2004  har hon arbetat som pianolärare, pianist vid filharmoniska orkestern, samt var konsertmästare för balett vid operahuset i Minsk.
Nadia älskar att spela musik och sjunga och  att få vara en aktiv del i människors personliga utveckling. Hon tycker att det är något av de mest meningsfulla man kan ägna sig åt professionellt.


Björn Rossby (Lännersta, Sickla, Boo Folkets hus, Ektorp)

Född här i Sverige i och har mestadels bott i USA.
Han är utbildad pianist, tonsättare och pianolärare från, University of Rhode Island.
Sedan 2001 har han bott och arbetat som privat pianolärare i egen piano studio i Philadelphia.
Björn är mycket glad över att ha flyttat tillbaka till Sverige, för att fortsätta arbeta som pianist och pianolärare.
Björn har studerat i Amerika många år och har där lärt sig en mycket speciellt pianoteknik, Taubman teknik. ”Att spela utan gränser”. Han har i 15 år praktiserat ”Taubman tekniken”. En teknik som möjliggör det att spela piano på mycket hög nivå.
Han spelar klassisk musik, jazzmusik och ny modern musik. Björn komponerar även egen pianomusik.
Björn började spela piano vid 7 års ålder. ”Han hade världens vackraste piano lärarinna”!
Björn är vår egen filmare och fotograf – han har en egen Youtube kanal för att visa allt sitt arbete!
 Titta gärna på Youtube….

Ingela Rousu (Vilan)

Ingela är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, samt vid Operahögskolan i Stockholm.
Ingela arbetar som pianopedagog och som operarepetitör. Hon har även studerat kammarmusik vid Mälardalens högskola.
Ingela studerar Italienska för att hon tycker att det är ett språk som ligger nära det ”musikaliska språket”. 
Oerhört mycket underbar Opera, sjungs runt om i världen, på detta vackra språk.

AnSj
Anna Sjönnemo (Lännersta)

Anna har spelat fiol sedan hon var 7 år.Efter musikerutbildning, med klassisk inriktning, samt pedagogisk påbyggnad på musikhögskolan i Malmö, flyttade Anna till Stockholm. Här har hon haft sin bas under alla år som frilansande violinist. Anna spelar i många olika sammanhang och genrer ; symfoniorkester, kammarorkester, opera, musikal, pop och rock. Många turnéer har det blivit runt om i Sverige och utomlands. Bland annat till Japan, USA och Australien.

Manne Skafvenstedt (Östermalmsskolan, Johannes Petri skolan)

Manne Skafvenstedt är utbildad jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan sin examen spelar han land och rike runt i en mängd konstellationer och sammanhang – både framför flygel och framför syntar. Som musiker gillar Manne att röra sig mellan olika genrer och både spelar och producerar musik.

Norio Torimoto (Inspira, Akademiska skolan)
Norio Torimoto erhöll titeln ”Senior Origami Master” från Nippon Origami Association år 2011. Han är från Fukui i Japan och har varit bosatt i Sverige sedan 1971. Han håller föredrag och workshops om origami, både i Sverige och runt om i världen. Han är känd från TV, där han har vikt svenska partiledare och andra kändisar efter egen design. Som den mästare han är skapar han sina egna origamiverk, varav verket Nils Holgersson år 1991 vann pris i Tokyo som ett av de tio främsta verken det året. För omslag på Sveriges telefonkataloger, med origamiverk som Norio skapade 2009, fick reklambyrån Svenska Designpriset, Guldmedaljen, 2010. Han har skrivit en bok ”Origami – form & fantasi” utgiven av Norstedts 2011. (Engelska titel ”Origami – Step by step” Skyhorse Publishing Inc. USA. )

År 2012 fick han The foreign minister´s Commendation, ett pris från japanska utrikesministeriet.


Dorota Zarowiecka (Sickla, Danderyd, Castello)

Dorota är född i Polen och har bedrivit pianostudier i Polen, Sverige och Frankrike.
Hon har gett konserter, s.k. pianoaftnar i Polen, Sverige, Italien, Förenade Arabemiraten, Argentina, Peru samt i olika länder i Västafrika.
Dorota älskar att spela musik, hon gör det med mycket passion och helst Spansk och Argentinsk musik.
Hennes favoritmusik är Argentinsk Tango av Piazzolla och Spansk folkmusik av den Katalanske pianisten Albeniz.
Till vardags spelar hon regelbundet på musik soaréer i Gamla Stan, bl.a. på Skeppar Karl Salong.
Dorota har alltid undervisat barn och ungdomar och njuter att förmedla kärlek och förståelse för konst och musik.