Grundare

Sonoko Kase (Ordförande SJMF, Rektor för Östermalms Musik & Kulturskola, Fd. styrelseledamot i Svenska Pianopedagogförbundet)
Författare till Klang i Klaveret (5 utgåvor) (japansk version: Ongaku no tomo förlaget) samt ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget)
Senaste upplagan publicerades januari 2017 genom Östermalms Musik & Kulturskola.

Den första japanskan som tog diplom vid Franz Liszt Musikhögskolan i Budapest. Lärare: Pàl Kadosa, Zoltan Kocsis, Andràs Schiff.
Har arrangerat olika seminarier och konserter både som pianist och pianopedagog sedan 1980.

Sonoko har representerat Sverige och deltagit på ISME-konferensen (International Society for Music Education) som pianopedagog vid Bergen 2002 och föreläste ”Gränslös pianoundervisning med en komplex metod”.

Släppte DVD-boken ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget) 2007.
Sedan dess har hon engagerat sig i svensk musikkultur och introducerande av musikterapi samt utbildning av svenska och japanska musiker.

Tillsammans med förlaget Douwashoin i Japan har Sonoko Kase under 2018 publicerat Wilhelm Peterson-Bergers ”Frösöblomster” för första gången i japansk utgåva. Med hjälp av den japanska pianisten Noriko Ogawa har man sammanställt de 3 sviterna i en vackert utformad bok. Det ingår även ett förord av Peterson-Berger Sällskapets ordförande Siv Wennberg och en kort biografi över Peterson-Berger på både japanska och engelska sammanställd av Sonoko Kase.

 

Titta gärna på YouTube!